2021 UNESCO tarafından Yunus Emre yılı ilan edildi
Yunus Emre’nin ölümünün 700. yılında, 2021’yi Anma Programları arasına aldı ve bütün dünyada “Yunus Emre Yılı” ilan etti.

Bu sebeple her yıl 6 Mayıs’ta geleneksel olarak yapılan anma etkinlikleri bundan sonra ulusal ve ve uluslararası katılımlarla yapılması ve Yunus Emre’nin hak ettiği evrensel boyuta taşınması hedefleniyor. 

Yunus Emre Türbesi’nin ve köyünün (Sarı Köy) yer aldığı Yunus Emre Beldesi’nin Mihalıççık İlçesi’ne DSP ‘li genç belediye başkanı Haydar Çorum’un  çok kapsamlı olarak başlattığı çalışmalara bugüne kadar çok sayıda akademisyen ve sanatçı katıldı.

 

Yunus Emre Yılı ile ilgili olarak bakanlıkların, valiliğin de çalışma yaptığı ve ilçede yapılan çalışmalara destek vereceği belirtilirken, Eskişehir’in bir Yunus Emre kenti olduğunu kalıcı eser niteliğindeki hizmetleri ile gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’a eşlik eden heyet ile bir araya gelip çalışmayı destekleyici tecrübe paylaşımında bulundu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi başta olmak üzere, tüm merkezi ve yerel kurum ve kuruluşların, Mihallıççıklılar Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışıp kollektif olarak evsahipliği  yapacağı öğrenildi. 

 

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Avcılar Belediye Başkanı olan Dr. Handan Toprak Benli; Yunus Emre ile ilgili bir çok dalda eserler vermiş ve halen de çalışmalarını sürdüren sanatçı ve akademiyenlerle birlikte bu çalışmaya katkı sunması için Eskişehir’e geldi. Yine aynı şekilde “Cumhuriyetkent”  Projeleri’ni yapmış olan DSP Akademik Kurul ve AR-GE Başkanı Doç. Dr. Çetin GÖKSU’nun yine bir çok üniversiteden saygın akademisyen heyetleri ile sıklıkla Eskişehir’e geldiği ve Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’un öncülüğünde yeni projeler için çalışmalar yapıldığını söyledi. “

Diğer Yazılarımız