95 sığınmacı 34 saattir kurtarılmayı bekliyor
95 sığınmacıyı Afrika'dan Avrupa'ya götüren bir gemi Malta açıklarında bozulurken, sığınmacılar 34 saati aşkın süredir ölüme terk edilmiş durumda. İtalyan ve Maltalı yetkililerin yanı sıra yakındaki bir başka geminin sığınmacılara yardım etmediği, bir bebeğin ölmek üzere olduğu belirtiliyor.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Afrika’nın kuzeyinden Avrupa kıyılarına doğu açılan bir sığınmacı gemisi Malta açıklarında bozuldu. Yaklaşık 95 kişiyi taşıyan geminin su aldığı, batma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu belirtiliyor. Ancak gemiye 34 saattir yardım gönderilmezken, bir bebeğin hayatından endişe ediliyor.

Akdeniz’i geçmeye çalışanlara bağımsız destek veren Alarm Phone kuruluşunun ve Mülteci Medyası isimli internet sitesinin haberlerine göre, gemideki sığınmacıların yardım talebinin üzerinden yaklaşık 34 saat geçti. Ancak İtalya ve Malta yetkilileri, durumdan haberdar olmalarına rağmen kurtarma için henüz harekete geçmedi.

‘HAYDAR ALİYEV GEMİSİ İZLİYOR’

Yakınlarda bulunan Haydar Aliyev isimli bir geminin durumu sadece izlediği ve yardım göndermediği de aktarıldı. Alarm Phone, sığınmacıların hayatlarından endişe ettiğini ve “Boğulmamızı mı izleyecekler?” tepkisi gösterdiğini duyurdu.

Alarm Phone’u aktardığında göre, gemide en az bir bebek de var. “Çok susadık. Dünden bu yana hiç suyumuz kalmadı” diyen sığınmacılar, “Bize bebek için su vermek zorundalar. Bebek ölmek üzere” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada, Avrupalı yetkililere gemi için harekete geçme çağrıları yükseliyor.

Diğer Yazılarımız