ABD'de polis siyah bir erkeği vurdu
Wisconsin eyaletinde bir polis, Jacob Blake isimli siyah vatandaşı yedi el ateş ederek vurdu. Blake'in tedavi gördüğü belirtilirken, polis şiddetini protesto eden yüzlerce eylemci sokaklara döküldü.

ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir polis memuru Jacob Blake isimli siyah bir ABD vatandaşını vurdu. Blake’in silahsız olduğu belirtildi. Kenosha kentinde yaşanan olaya dair sosyal medyada paylaşılan bir videoda Blake’in bir arabaya binmeye çalışırken polis tarafından arkadan yedi el ateş ettiği ve Blake’in vurulduğu görüntülendi.

 

Blake’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hastanede tedavi altında olduğu açıklandı, babası ise yaptığı Facebook paylaşımında oğlunun hayatta olduğunu ve durumunun iyi olduğunu yazdı.

Wisconsin Valisi Tony Evers, silahsız olduğu bildirilen Blake’in vurulmasının ardından Twitter’da bir paylaşım yaptı. Evers, “Siyah Wisconsinlilerle ilişki kurarken aşırı güç kullanımına karşıyız” diye yazdı. Kenosha polisi, olaya karışan polis memurunun soruşturacağını söyledi. Kenosha İlçe Yönetim Kurulu Sorumlusu Zach Rodriguez, Wisconsin’de yayın yapan TV kanalı WDJT’ye yaptığı açıklamada, şehirde polislerin vücut kamerası takmasının bir zorunluluk olması gerektiğini söyledi.

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından sokaklara dökülen yüzlerce gösterici polis şiddetini protesto ederken, kent meydanında ve Kenosha polis merkezinin etrafında toplanan göstericiler uzun süre eylemlerine devam etti. Protestolar üzerine Kenosha’da bir günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

This just happend in Kenosha, WI.

Diğer Yazılarımız