Aksakal’dan ABD’nin yaptırım kararına yanıt
ABD Dışişleri Bakanlığı, Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası (CAATSA) kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in de aralarında olduğu dört kurum yetkilisine “Rusya ile kurulan ilişkiler” nedeniyle uygulanacak yaptırımların bugün yürürlüğe gireceğini açıklamasının ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 
Önder Aksakal açıklamasında;
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik yaptırımlarla ilgili bir açıklama yaparak, Savunma Sanayii Başkanlığı ve dört isme uygulanacak CAATSA yaptırımlarının bugün devreye gireceğini ilân etmektedir.
 
Esasen ABD, aynı zamanda bir NATO üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti devletini “hasım devlet” olarak belirlemiştir. Bu Amerika’nın tercihidir!
 
ABD’nin bizim açımızdan da “dost” bir devlet olmadığı hususunda herhangi bir tereddüt de yoktur.
 
PKK/PYD/FETÖ terör örgütlerinin hamisi, başta Ege ve Doğu Akdeniz olmak üzere bölge sorunlarının çıban başı bu emperyalistlere karşı, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği Tam Bağımsız Türkiye idealine sıkı sıkıya bağlı milliyetçi, vatansever, sol bir parti olarak DSP kendileriyle de karşılıklı aynı duyguları taşımaktadır.
 
ABD sadece Türk milletinin değil, dünya genelinde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren ezilen halkların da hasmıdır!
 
Bütün bu yaptırım kararı ve uygulaması karşısında Türkiye’nin sessiz kalması da asla kabul edilemez. Amerikan yaptırımları ne olursa olsun conilerin her türlü saldırganlığına karşı koyarak ulusal çıkarlarımızı tutarlı ve kararlı şekilde savunmaya devam edeceğimiz güçlü bir dille ilân edilmeli, mütekabiliyet esasları çerçevesinde derhal karşılığı ortaya konulmalıdır.
 
Başta Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalı, eş zamanlı olarak da eşdeğer Amerikalı görevliler hakkında “İstenmeyen Adam” (Persona Non Grata) kararı tebliğ edilip sınır dışına çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Diğer Yazılarımız