Aksakal'dan Asgari Ücret Önerisi: “3.158 TL Olmalı”
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder AKSAKAL, 2020 yılı asgari ücreti konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin 11. Olağan Büyük Kurultayı’nda yeniden genel başkanlığa seçilen DSP lideri, zaman kaybetmeden kolları sıvadı ve yeni asgari ücretin tüm gelir vergilerinden arındırılarak 3.158 TL olması gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AKSAKAL, hükümetin 1 Ekim 2019 tarihi itibariyle hesaplanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olan  % 23,73 nispetinde zam yaptığını vurguladı.

Asgari ücret komisyonunda işçi haklarının ne kadar doğru bir şekilde temsil edildiğinin şüpheli olduğunu belirten DSP lideri, asgari ücretin 3.158 TL olmasını ve bu ücret üstünden herhangi bir vergilendirmeye gidilmemesi gerektiğini vurguladı.

Asgari ücret ile geçinen bir vatandaşın, zaten en kısıtlı şartlarla yaşadığını ve ailesini geçindirdiğini belirten AKSAKAL, “Asgari ücretliden alınan vergi devlet açısından haksız kazanç niteliğindedir, yokluk ve sefaletin vergilendirilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır.” ifadelerini kullandı.

DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL ayrıca, Türkiye’de genç işsizliğin %30 seviyesine ulaştığını, bir asgari ücretlinin yalnızca kendisine değil ailesinden iş arayan bir ferde de bakmakla yükümlü olduğunu söyledi.

Diğer Yazılarımız