Almanya'da yeni vaka sayısı rekor kırdı
Avrupa ülkelerindeki korona virüsü vakalarındaki artış devam ederken, Almanya'da yeni bir rekor geldi. Son bir günde 1707 kişiye Covid-19 teşhisi kondu. İspanya, İtalya ve Ukrayna'da da son bir günde kaydedilen vaka sayılarında rekor artış yaşandı.

Korona virüsü vakalarının artmaya devam ettiği Almanya’da, nisan atından bu yana en yüksek seviyeye ulaşıldı. Kamu Sağlığı Kuruluşu Robert Koch, son bir günde 1707 kişiye korona virüsü teşhisi konduğunu açıkladı. Bu veriyle ülkedeki toplam vaka sayısı 228 bin 621’e yükseldi. Almanya’da son bir günde 10 kişinin virüs nedeniyle ölmesi sonucu, toplam ölü sayısı da 9 bin 253’e çıktı.

İSPANYA VE İTALYA DA EN YÜKSEK VAKA SAYISINI RAPORLADI 

Almanya’dakine benzer bir durum, Avrupa’da korona virüsü salgınından en ağır etkilenen İspanya ve İtalya’da da görüldü. İspanya, 3 bin 715 yeni vakayla, tedbirlerin gevşetildiği haziran sonundan bu yana en yüksek sayıyı rapor etti. İtalya da, 643 yeni vakayla mayıs sonundan bu yana en yüksek vaka sayısını raporladı.

UKRAYNA’DA DA REKOR ARTIŞ

Korona virüsü vakalarının rekor artış gösterdiği bir diğer ülke de Ukrayna. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’da son bir günde 2 bin 134 kişiye korona virüsü teşhisi kondu. Bu, salgının başından beri en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti. Ülkede bir önceki gün, 1967 yeni vaka açıklanmıştı. Ukrayna’da toplam vaka sayısı 98 bin 537’ye yükselirken, son 24 saatte 40 kişinin ölmesiyle can kaybı sayısı da 2 bin 184’e çıktı.

RUSYA’DA ÖLÜ SAYISI 16 BİNİ GEÇTİ

Rusya’da da son 24 saatte 110 kişinin korona virüsünden ölmesiyle toplam ölü sayısının 16 bini geçtiği açıklandı. Ülkede son bir günde kaydedilen yeni vaka sayısı ise 4 bin 785 oldu. Bu veriyle, toplam vaka sayısı 942 bin 106’ya yükseldi.

Diğer Yazılarımız