Zelenskiy: Rusya, Ukrayna'da fosfor bombası kullandı
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, video bağlantısı aracılığıyla NATO zirvesinde yaptığı konuşmada Rusya'yı bu sabah fosfor bombası kullanmakla suçladı.

 
NATO liderlerine hitaben, "Yine çocuklar ölüyordu, insanlar ölüyordu" dedi.
 
Zelenskiy iddia ettiği saldırıyla ilgili herhangi bir kanıt sunmadı, saldırının nerede gerçekleştiğini de söylemedi.
 
Zelenskiy, Ukrayna'nın güçlü bir uçaksavar savunması olmaması nedeniyle en başından beri "gökyüzümüzü korumaya yardımcı olmak için" hava desteği istediğini söyledi.
 
Rusya'nın kitle imha silahları kullandığını ve sonuçların açıkça görüldüğünü söyledi.
 
Ukrayna halkını ve kasabalarını kurtarmak için sınırsız askeri destek çağrısında bulunarak, "Bir aydan uzun süredir eşit olmayan şartlardayız" dedi.
 
Zelenskiy Rusya'nın tüm cephaneliğini sınır tanımadan kullandığını söyledi: "Yerleşim yerlerini, hastaneleri ve köprüleri hedef alıyor." dedi.
 
Ukrayna lideri, şimdiye kadar Ukrayna'nın NATO'dan tek bir uçak almadığını da söyledi. Ayrıca tanklar için de çağrıda bulunduğunu aktardı: "Onları bize verin, bize satın" dediğini ancak bu konuda NATO üyelerinden henüz net bir yanıt alamadığını söyledi.
 
"Biz sadece hayatta kalmak, insanlarımızı kurtarmak istiyoruz." diyen Zelenskiy NATO'yu suçlamadığını söyledi.
 
Zelenskiy, ittifakın Ukrayna'ya daha fazla mühimmat sağlayarak daha fazla ölümü önlemeye yardımcı olabileceğini söyledi ve "Bu bir ölüm kalım meselesi" dedi.

Diğer Yazılarımız