Bağdat'ta Süleymani için cenaze töreni
Bağdat'ta, hava saldırısında ölen Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi El Mühendis için cenaze töreni düzenlendi. Törenin Yeşil Bölge'de başlayıp Necef'te sona ermesi planlanıyor.

ABD’nin Bağdat’a düzenlediği hava saldırısında ölen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis için düzenlenen cenaze töreni için binlerce kişi Bağdat’ta bir araya geldi. Cuma günü ABD tarafından düzenlenen saldırı, Ortadoğu’da süren ‘gölge savaşlarını’ tırmandırdı.
 
Haşdi Şabi, Bağdat’ta Yeşil Bölge’de başlayıp Kerbela’da devam eden ve Necef’te bitmesi planlanan bir cenaze töreni düzenliyor.
 
Sosyal medyada ise cenaze töreninde, Amerikan yapımı araba markası Chevrolet’nin kullanılmış olması konuşuldu.
 
Dün Bağdat’a düzenlenen hava saldırısı ise Irak’ı ikiye bölmüş durumda. Kimileri Süleymani’yi, IŞİD’e karşı savaştaki rolü sebebiyle ‘kahraman’ olarak görse de, kimileri ise 2019 yılında Irak’ta başlayan protestolarda eylemcilere uygulanan şiddeti desteklediklerini öne sürerek El Mühendis ve Süleymani’nin ölümüne sebep olan saldırıyı onaylıyor.
 
RUHANİ, SÜLEYMANİ’NİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ailesini İran’ın başkenti Tahran’da ziyaret etti.

Diğer Yazılarımız