Bir günde 260 bin yeni vaka!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsü salgınında dün yeni vaka rekoru kırıldığını açıkladı. Bir günde 260 bin yeni vaka tespit edildi.

Korona virüsü salgınında dün, bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı rekoru kırıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), salgının başından bu yana küresel çapta kaydedilen vaka sayılarının ilk kez çeyrek milyonu geçtiğini açıkladı.

Buna göre dün, dünya çapında 260 bin yeni vaka teşhis edildi.  DSÖ açıklamasına göre, en yüksek vaka artışları ABD, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika’da görüldü. Bir önceki rekor ise sadece bir gün öncesine aitti.

VAKA SAYISI 14 MİLYONU, ÖLÜ SAYISI 600 BİNİ GEÇTİ

Bu verilerle küresel çaptaki toplam vaka sayısının 14 milyonu geçtiği belirtiliyor. Son bir günde kaydedilen yaklaşık 7 bin 360 ölümle, küresel çaptaki ölü sayısı ise 600 bini geçti.

FLORİDA’DA YENİ REKOR

En yüksek vaka artışlarına sahne olan ülke ise ABD. Florida, Teksas ve Arizona gibi salgının ilk günlerinde sokağa çıkma kısıtlamaları ve maske zorunluluğu getirmeyen eyaletlerde Covid-19’un yayılmasının önüne geçilemiyor. Şu an ABD’deki salgının merkez üssü olan Florida’da sadece bir günde 10 binden fazla yeni enfeksiyon tespit edildi; 90 kişi daha öldü. Eyalette toplam vaka sayısı 337 bini, ölü sayısı da 5 bini geçti.

HİNDİSTAN’DA HENÜZ ZİRVEYİ GÖRMEDİ

Salgının siyasi bir gerilime yol açtığı Brezilya’daki artış hız kesmekle beraber devam ederken, bir günde 34 bin 884 vaka ve 671 ölüm kaydedilen Hindistan’da salgının henüz zirve noktasını görmediği belirtiliyor. Güney Afrika ise Afrika kıtasında en çok vaka görülen ülke olmayı sürdürüyor.

Diğer Yazılarımız