Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti
Kendisine yönelik dayatmalar nedeniyle bir süredir görevden ayrılacağı konuşulan ve 26 Şubat'ta 'izne' ayrılan Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti

ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde Ekim 2019'da Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla bu görevde 16 kalabildi. 26 Şubat'ta 'izne' ayrılan Atilla'nın 'kendi isteğiyle' genel müdürlükten istifa ettiği duyuruldu.
Atilla'nın istifası kabul edildi.
 
KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?
Hakan Atilla'nın istifa kararının arkasında, aynı zamanda Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan’la yaşadığı anlaşmazlığın yattığı belirtiliyordu. Odatv'nin kulis haberine göre eski bakan Berat Albayrak'a yakın bir isim olduğu belirtilen Arıcan’ın Hakan Atilla’ya personel alımı, mevcut personelin iş durumları konusunda talepte bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bu konuda şikayette bulunduğu öne sürülüyordu. 
 
 Erişah Arıcan, Berat Albayrak’ın doktora tezinin hocası olarak biliniyor.
 
1 HAFTADIR KONUŞULUYORDU
Atilla'nın istifa edeceği haberleri hafta sonu dış basında da yer almıştı. Financial Times gazetesinin haberinde, Atilla’nın istifası için, “Atilla'nın görevden alınması, Joe Biden’ın yeni yönetimiyle ilişkileri iyileştirmek isteyen Erdoğan’ın Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlığı gidermek için sembolik bir jest olabilir” yorumu yapılmıştı.
 
Gazete, “Türkiye Mayıs’ta başlaması beklenen bir dava süreciyle daha karşı karşıya. New York’ta başlaması beklenen davada Halkbank’ın para aklama, yaptırımı delme ve dolandırıcılık suçlarından yargılanması bekleniyor. ABD’li savcılar İran’ın Halkbank aracılığıyla 20 milyar dolar değerindeki petrol gelirini kullanabildiğini iddia ediyor. Halkbank’a verilecek ciddi bir ceza Türkiye’deki bankacılık sistemini sarsabilir” yorumunu yapmıştı

Diğer Yazılarımız