CHP'den AK Parti'ye Kanal İstanbul arazileri için hodri meydan
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP'liler Kanal İstanbul Projesi güzergahında arazi kapattı" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'a yanıt verdi: "Hangi arsayı kim kapatmış? Cahit Özkan dürüstse gelsin bu komisyonu kuralım. Eğer CHP'liler arsa kapatmışsa biz rezil olduk. Demek ki biz delirmişiz."

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP’nin Kanal İstanbul projesine karşı çıkar gibi görünse de aslında desteklediğini savunarak, “Çünkü Kanal İstanbul’un güzergahı olabilecek muhtemel bölgelerin tamamında, CHP’lilerin çok ciddi arsalar aldıklarını ve araziler kapattıklarını biliyoruz” iddiasını ortaya attı. CHP, Özkan’a Kanal güzergahındaki mülkiyet değişimlerini incelemek için komisyon kurma çağrısı yaptı.
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Partili Özkan’ı şöyle yanıt verdi: “Cahit Özkan’a Allah akıl fikir versin. Kanal İstanbul’un 2011’de yapılacağını söyledi birileri. 9 yıldır yapılmıyor. Sonra yapacağız dediler. Baktık ki Arap sermayesi, Katarlılar orada bir sürü arsa toplamışlar. CHP’liler yapılmasına karşı çıktığı, yapılmayacağını düşündüğü bir kanaldan arsa topladı diyorlar. Allah akıl, fikir versin ama Cahit Özkan’a samimi bir çağrı… Biz araştırma önergemizi verdik. Diyoruz ki: Kanal İstanbul’un etrafındaki son 9 yıldaki mülkiyet değişimlerini araştıralım. Hangi arsayı kim kapatmış? Cahit Özkan dürüstse gelsin bu komisyonu kuralım. Eğer CHP’liler arsa kapatmışsa biz rezil olduk. Demek ki biz delirmişiz. Cahit Özkan kendine güveniyorsa Kanal İstanbul çevresinde kim arsa kapatmış, bu meclis araştırsın. Hodri meydan! Kuralım komisyonu, bakalım kaç tane Katarlı, kaç tane yandaş AKP müteahhiti çıkacak? İlk Meclis toplantısında önergeyi indirelim. Cahit Özkan da yüreği yetiyorsa araştıralım.” 

Diğer Yazılarımız