Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu.

 
Erdoğan'ın konuşması sırasında öne çıkan konulardan bir tanesi AKP'nin başörtüsü ve aile kurumu ile ilgili Anayasa değişikliği hakkındaki önerisiydi.
 
Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestliğini içeren teklifimiz mecliste grubu bulunan partililerle görüşüldü. Eğer uzlaşma sağlanamazsa, Cumhur İttifakı olarak teklifi meclise getireceğiz" dedi ve sözlerine devam etti:
 
"Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuları halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz" derken,"milletimize sözümüz gereği, meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz."
 
Erdoğan, son dönemde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği “kara para” ve “uyuşturucu” suçlamalarına da değindi ve şu sözleri kullandı:
 
Uyuşturucu gibi bir insanlık suçu ile, polislerimize ve hükümetimize iftira atanların siyaset yapmalarının ötesinde sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her kim Türkiye'yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle aynı fotoğrafın içine sokuyorsa, yaptığı işin adı beşinci kol faaliyetidir.
 
Erdoğan daha sonra hükümetinin sağlık alanında yaptığı çalışmalara değinerek şu sözleri kullandı:
 
 
Hiç şüphesiz, sağlıkta gerçekleştirdiğimiz devrimin en önemli sembolleri; güçlü altyapımız, dijitalleşme yoluyla hizmet standartlarını yükseltmemiz ve şehir hastanelerimizdir. Şimdi de sağlık sistemimizi, çalışma şartlarını iyileştirdiğimiz insan gücümüz ve ülkemizin her köşesine uzanan yaygın altyapımızla ‘Health Türkiye’ başlığı altında küresel bir markaya dönüştürüyoruz.
 
Erdoğan, sosyal yardımlarla ilgili de çeşitli açıklamalarda bulundu.
 
Yarın 2 buçuk milyon kişiye 3,2 milyar liralık ödeme yapılacağına dikkat çeken Erdoğan, elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesinin de bu hafta içinde yapılacağını belirtti.
 
Erdoğan, engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahibi 1 milyon 379 bin 493 kişiyi kapsayan 2,1 milyar lira tutarındaki Kasım ayı ödemesinin de geçtiğimiz günlerde tamamlandığını belirtti.
 
Erdoğan konuşması sırasında Türkiye’de yerli sermaye ile oluşturulan otomobil markası Togg'un insanlar için önemli bir sembol haline geldiğini de paylaştı.
 
Erdoğan, "Bu, sadece bir firma, marka, üretim tesisinin değil 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Hala yapılan işleri itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz" diye konuştu ve araçların Şubat 2023'te satışa sunulacağını belirtti.

Diğer Yazılarımız