Cumhuriyet Kadınları Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslendi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Ayasofya'daki törende imam, bir kez daha Ayasofya'yı müzeye çevirenlere lanet okudu. Hükümet kanadı yaşanan her iki olayda da sessizliğini koruyor, ancak bu skandal sözlere sosyal medyadan ve çevrelerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bugün bir tepki de Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür'den geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenen Prof. Dr. Oygür, 'yaşanan tüm bu skandallar sizin sorumluluğunuzdadır' dedi.

İşte Prof. Dr. Tülin Oygür'ün yayınladığı o mesaj:

Atatürk’ü Dinimizle Karşı Karşıya Getirme Akıldışılığını Engellemek Sizin Sorumluluğunuzdadır. Devletimizin ABD piyonları FETÖ ve PKK’ya karşı yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini, HDP-PKK tarafından evlatları kaçırılan annelerin daima yanında olduklarını ve Hakkâri’deki terör mağduru ailelerin yanından da yeni döndüklerini söyleyen Oygür “Cumhuriyet kadınları için esas olan, Atatürk’ten emanet aldığımız tam bağımsız milli devlet olma bilincini, emperyalist odakların gizli kapaklı oyunlarına göğsümüzü siper ederek savunmaktır.

Bir kadın kitle örgütü olarak her adımımızı bu bakışla belirliyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Devletimizin, Ordumuzun, Mehmetçiğimizin, ülkemiz için, milletimiz için güzel işler yapan her kim varsa, onun yanındayız.

Bu duruşumuzun verdiği hakla devletin kurum ve yöneticilerine sesleniyoruz.” diyerek şöyle devam etti: “Ülkemiz dış tehditler ve ekonomik zorluklar içinden geçiyorken en büyük ihtiyacımız, örselenen birlik ve beraberliğimizi yeniden sağlamlaştıracak güçlü adımlar atmaktır.

Devletimizin ve milli bütünlüğümüzün çelikten harcı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu harcı başka yerlerde arayanlar er geç boşluğa düşeceklerdir ama güzel ülkemize de zarar vereceklerdir.” Prof. Dr. Tülin Oygür, Kurtuluş Savaşı’mızda Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına destek veren, Cumhuriyet’in ilanından sonra da ülkenin yeniden kurulmasında büyük hizmetleri olan din adamlarımız olduğunu hatırlattı ve din görevlisi hizmetini Atatürk’ü anlamış olarak ve onu yüreğinde taşıyarak sürdüren binlerce din adamımız olduğunu belirtti.

Oygür, Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenerek şunları söyledi: “Soruyoruz; Ayasofya Camii’nde, Atatürk’ü yüreğinde taşıyan bu imamlarımızı cemaatle buluşturmak o kadar zor mudur? Hatırlatıyoruz: Atatürk’ü dinimizle karşı karşıya getirme akıldışılığını engellemek sizin sorumluluğunuzdadır.”

Diğer Yazılarımız