Der Spiegel: Navalni konuşmaya başladı
Zehirlenme şüphesiyle Almanya'da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin konuşabilmeye başladığı belirtildi. Der Spiegel dergisindeki haberde, "Anladığımız üzere Navalni yeniden konuşabiliyor ve bayılmasına dair ayrıntıları hatırlaması mümkün" denildi.

Zehirlenme şüphesiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Alman gazetesi Der Spiegel, hafta başında yapay komadan çıkarılan Navalni’nin yeniden konuşmaya başladı.

Haberde, Navalni’ye Berlin’deki Charite hastanesinde sağlanan polis korumasının artırıldığı da belirtilerek, “Anladığımız üzere Navalni yeniden konuşabiliyor ve bayılmasına dair ayrıntıları hatırlaması mümkün. Söyleyecekleri, saldırıyı düzenleyen kişiler için tehlikeli olabilir” denildi.

Hastane yetkilileri ve polis ise henüz bu iddia hakkında bir yorum yapmadı.

Navalni 20 Ağustos’ta Tomsk’tan Moskova’ya uçakla giderken bilincini kaybetmiş, zehirlendiği iddiasıyla Omsk kentinde hastaneye kaldırılmış ve 22 Ağustos’ta Berlin’deki Charite hastanesinde tedaviye alınmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Navalni’nin Novichok maddesiyle zehirlendiği sonucuna vardıklarını açıklamıştı. Rusya ise zehirlenmeye dair bir kanıt olmadığını savunmuştu

Diğer Yazılarımız