Donald Trump'ın ilk eşi Ivana Trump yaşamını yitirdi
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk eşi ve üç çocuğunun annesi Ivana Trump, 73 yaşında hayatını kaybetti.

 
Sosyal medya platformu Truth Social üzerinden Ivana Trump'ın ölümünü duyuran Donald Trump, "Harika ve güzel bir kadındı, ilham veren bir hayat yaşadı" dedi.
 
Eski Çekoslovakya'da doğan Ivana Trump, 1976'da bir iş gezisi sırasında New York'ta tanıştığı Donald Trump ile ertesi yıl evlendi. Çift, 15 yıl sonra 1992'de boşandı.
 
Çiftin üç çocukları oldu: Donald Jr., Ivanka ve Eric Trump.
 
Amerikan New York Times gazetesine göre polis, "kaza olarak görünen" ölümü soruşturuyor.
 
 
'Çocuklarını kararlılık ve cesaretle yetiştirdi'
 
Donald Trump ve Ivana Trump, 1980'lerde ve 90'larda, New York'un öne çıkan figürleriydi ve boşanmaları da kamuoyunun büyük ilgisini çekmişti.
 
Ivana Trump, boşanmanın ardından kendi giyim, mücevher ve güzellik ürünlerini yaratarak yoluna devam etmişti.
 
2017'de yayımlanan anılarında, çocuklarının eğitimi, aktiviteleri ve bakımıyla ilgili kararları kendisinin verdiğini anlatmıştı.
 
Donald Trump ile iletişimlerinin de boşanmalarının ardından daha iyi olduğunu, onunla haftada bir kez konuştuklarını söylemişti.
 
Trump ailesi adına yapılan açıklamada, Ivana Trump'ın "komünizmden kaçarak bu ülkeyi benimsediği", çocuklarını da kararlılık ve cesaretle yetiştirdiği ifadeleri yer aldı.
 
 
'Amerikan rüyasını yaşadı'
 
Ivana Trump'ın Donald Trump'tan önceki ilk eşi Alfred Winklmayr, Avusturyalı bir kayak eğitmeniydi ve Ivana'nın Avusturya vatandaşlığı edinmesini sağladı. Bu evlilik, Ivana Trump'ın Çekoslovakya'dan ayrılmasını mümkün kıldı.
 
Ivana Trump, Donald Trump'tan ayrıldıktan sonra iki kez daha evlendi. Birincisi 1995-97 arasında evli kaldığı İtalyan iş insanı Riccardo Mazzucchelli'yle, ikincisi ise 2008-2009 yıllarında İtalyan aktör Rossano Rubicondi'yleydi.
 
Trump'ın önde gelen müttefiklerinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, "O Amerikan rüyasını yaşadı" ifadeleriyle Ivana Trump'ı anlattı.
 

Diğer Yazılarımız