Dört partiden Ermenistan bildirisi
AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM grupları Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınayan ortak bildiri yayınladı.

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Meclis Grupları Ermenistan-Azerbaycan arasındaki gerilimle ilgili ortak bildiri yayınladı.

Dört partinin ortak bildirisinde, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partiler olarak, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin 28 Eylül 2020 tarihinde Yukarı Karabağ’da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını güçlü şekilde kınıyoruz” denildi.

Yaşanan son saldırının Tovruz’daki saldırıdan sonra, Ermenistan’ın bölgede barışın ve istikrarın kalıcı tesisi önündeki en büyük engel olduğunu gösterdiği ifade edilen bildiride şöyle denildi:

“Bizler, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği savunmasını destekliyoruz. 30 yıla aşkın süredir Yukarı Karabağ, Ermistan’ın işgali altındadır. Bu haksız işgalin sona erdirilmesi için BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uygun şekilde barışçıl çözüme desteğimizi tekrarlıyoruz. Uluslararası camiayı, bugüne kadar Ermenistan’ın işgal ve sorumsuz saldırıları sebebiyle zarar gören Azerbaycan’ın yanında olmaya davet ediyoruz.”

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Twitter hesabından payaşaım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bildiriye imza atan partilere teşekkür etti. 

Erdoğan, "Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu güçlü bir şekilde teyit eden bu ortak bildiride imzası olan siyasi partilerimize şahsım ve Milletimiz adına teşekkür ediyor, Gazi Meclisimizi bu asil ve güçlü duruşundan dolayı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Yazılarımız