DSP kurultayı yarın toplanıyor
Demokratik Sol Parti’nin 11. Olağan Kurultayı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

DSP Ankara İl Örgütü’nün günlerdir devam eden çalışmaları ile adeta bir gelin gibi süslenen Kurultay Salonu, büyük şölen için Ak Güvercinleri bekliyor.
 
15 Aralık Pazar günü saat 10:00’da başkent Ankara’da, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “AHLAK, ASALET VE ADALET KURULTAYI” Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından gelecek  DSP Delegelerine, Parti örgütlerine, Demokratik Solcu kuruluş ve gençlik oluşumlarına, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine ev sahipliği yapacak.
 
DSP’nin mevcut Genel Başkanı Önder AKSAKAL’ın, parti örgütlerinin büyük desteği ile adaylaştığı büyük Kurultay’da; başka bir genel başkan adayının olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Kurultay sabahı, aday adaylıklarını açıklayan isimler, delegelerden 50 imza toplayabilirlerse genel başkan adayı olma hakkı kazanacaklar.
 
DSP’nin 11. Büyük Kurultayı, aynı zamanda DSP için de tarihi bir niteliğe sahip.
 
Hatırlanacağı üzere, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ve 23 Haziran 2019 İstanbul Tekrar Seçimleri süreçlerinde DSP’ye yönelik gerek parti içinden gerek parti dışından çeşitli eleştiri ve ithamlar söz konusu olmuş; müstakil bir siyasi parti olan DSP’nin seçimlerde aday göstermesi yadırganmıştı.
 
DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL’ın yapacağı konuşmada, partinin son yıllarda izlediği politikaları ortaya koyması, DSP’nin kurumsal ve müstakil kimliğini öne çıkarması, “milliyetçi, vatansever, sol parti” vurgularının üstünde durması bekleniyor.

Diğer Yazılarımız