Dünyadan Elazığ'daki deprem için dayanışma mesajları
Avrupa Birliği (AB) yetkilileri ve birçok ülke Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle dayanışma mesajları yayımladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, depreme ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Düşüncelerimiz Türk halkı, kurbanların aileleri, yaralılar ve zarar görenler ile. Yakından takip ediyoruz. Türk halkı ile tam dayanışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
 
 
Putin, Erdoğan’a başsağlığı diledi
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti.
 
Kremlin basın servisi tarafından yayınlanan taziye telgrafında “Rusya, bu felakette yakınlarını kaybeden ailelerin acı ve üzüntülerini paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyor” ifadeleri yer aldı.
 
Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov, Telegram kanalından paylaştığı mesajla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı dileklerinde bulundu.
 
Kadirov mesajında şu ifadeleri kullandı:
 
“Türkiye’de büyük bir deprem oldu. Çok sayıda can kaybı, yaralı ve buyük çapta hasar var. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a, hayatını kaybedenlerin aileleri, yakınları ve akrabalarına samimi başsağlığı dileklerimi iletiyor ve yaralıların bir an önce iyileşmelerini temenni ediyorum.” 
 
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
 
Can kayıplarına neden olan depremden derin üzüntü duyduğunu aktaran Komsic, mesajında şunları ifade etti:
 
"Sizin ve halkınızın acısını paylaşıyor, bu zor zamanlarınızda yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi ve kendi adıma, size, Türk halkına ve depremde yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Sizlere, depremin doğurduğu sonuçlarla başa çıkacak güç ve yaralılara acil şifalar diliyorum."
 
'Her türlü yardıma hazırız'
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
 
"Her türlü yardımı göstermeye hazır olduğumuzu bildiriyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınları, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adından taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."
 
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da taziye dileği iletildi. Mesajda, "Azerbaycan kardeş Türk halkının acısını paylaşıyor, her zaman onlarla birlikte ve her türlü yardıma hazır" denildi.
 
Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta, Elazığ'daki depremin ardından kendisi ve Arnavut halkının bu zor zamanlarda dost ülke Türkiye'nin yanında olduğunu ifade etti.
 
 
YUNANİSTAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
 
Miçotakis Twitter’dan yaptığı açıklamada, "En kalbi duygularımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının yanındayım. Arama kurtarma ekiplerimiz yardım için hazırdır” dedi.
 
ARNAVUTLUK BAŞBAKANI RAMA: TÜRK HALKININ YANINDAYIZ
 
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Türk halkının yanında olduklarını bildirdi.

Diğer Yazılarımız