Erdoğan: Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz
Faizin yatırım ve istihdamı olumsuz etkilediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım" dedi. Erdoğan, "Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ekonomi şurasına katıldı.

Erdoğan, "Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Bu konuda istişareye özel önem veriyoruz." dedi
 

Yüksek faiz nedeniyle sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım.


Şu kadar faiz ödüyorum... Bunu söyleyen insanlara zulmetmek doğru mu? Yüksek faizden arındırılmış istihdamdan finansmana nakit akışından teşviklere kadar tüm destek paketlerini hayata geçirdik.

Türkiye olarak sürdürülebilir büyümeyi merkeze aldığımız 18 yılı geride bıraktık. İnsana dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Türkiye'nin en büyük kalkınma hamlesi bizim dönemimizde başladı. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor.


Önümüzdeki dönemde gerekli adımları atmak bizim görevimiz. Artık şahlanış dönemine giriyoruz. Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz hukuk ve ekonomi reformları bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz.

Diğer Yazılarımız