Eski Korgeneral Metin İyidil tutuklandı
Eski EDOK Komutanı Metin İyidil, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir ve gelini Aslı Özdemir gözaltına alındı. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle suçlanan İyidil yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Batuhan ve Aslı Özdemir ise Metin İyidil'i 'saklamakla' suçlanıyor.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve istinaf başvurusu sonucu tahliye edilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil gözaltına alındı.
 
İyidil çıkartıldığı mahkeme tarafından yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Hakimler Savcılar Kurulu da, İyidil hakkında beraat kararı veren istinaf 20’nci ceza dairesi üyeleri hakkında soruşturma başlattı. HSK, mahkeme heyetinde yer alan üyelerin yerlerini de değiştirdi.
 
 
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi, İyidil’in darbe girişiminin ardından yargılandığı davada çarptırıldığı ağırlaştırılmış müebbet hapse ilişkin hükmü kaldırıp beraat ve tahliyesine hükmetmişti. İyidil’in tahliye kararına Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığınca itirazda bulunulmuş ve savcılığın talebini değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, 21’inci Ceza Dairesi tarafından yöneltilen ‘suç ve kaçma şüphesi’ gerekçesini göz önüne alarak yakalama kararı çıkarmıştı.
 
Metin İyidil ile beraber; TFF Başkanı ve Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir’in oğlu Batuhan Özdemir, gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya da gözaltına alındı. Batuhan Özdemir ile Aslı Özdemir’in gözaltına alınma gerekçeleri arasında; İyidil’i ‘saklama’ şüphesinin yer aldığı iddia ediliyor. İyidil aynı zamanda Nihat Özdemir’in kayınbiraderi

Diğer Yazılarımız