Eurovision'da 26 finalist belli oldu
Hollanda'nın Rotterdam kentinde yarın akşam yapılacak 65. Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacak 26 finalist, Perşembe akşamı yapılan ikinci yarı final sonrası belli oldu.

Yarışmanın favorilerinden İzlandalı "Dadi og Gagnamagnid" adlı grup, bir üyesinin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle, yarı finalde banttan kaydettiği şarkıyla yarıştı.
 
İzlanda ekibi yarı finali, karantinada oldukları otel odasından izledi. Grubun seslendirdiği "10 Yıl" adlı şarkının prova kaydı gösterildi. İzlanda, banttan yarıştığı elemeleri geçerek finale yükseldi. Grupta, şarkıcı Dadi'nin eşi ve kız kardeşi de yer alıyor.
 
İzlandalı ekibin şarkısındaki koro sesleri, dünyanın her köşesinden binlerce farklı insanın katkısıyla oluşturuldu. Dadi, kendi anne ve babasının seslerini de bu bölümde kullandı.
 
Perşembe akşamı Rotterdam'daki Ahoy Gösteri Merkezi'nde, 3 bin 500 izleyicinin katılımıyla gerçekleştirilen ikinci yarı final elemesinde Arnavutluk, Bulgaristan, Finlandiya, Yunanistan, İzlanda, Moldova, Portekiz, San Marino, Sırbistan ve İsviçre finale yükseldi.

Diğer Yazılarımız