Fatih Karagümrük 36 yıl sonra Süper Lig'de
TFF 1. Lig play-off finalinde Adana Demirspor'a penaltılarda 6-5 üstünlük sağlayan Fatih Karagümrük, Süper Lig'e çıkan son takım oldu.

Süper Lig’e yükselecek son takımı belirleyen TFF 1. Lig play-off finalinde Adana Demirspor’la Fatih Karagümrük, Ankara Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta ilk yarıda golü bulan İstanbul ekibi Fatih Karagümrük oldu. 40. dakikada Çağrı Ortakaya’nın golü, ilk yarının da skorunu belirledi.

İkinci yarıda beraberlik arayan Adana Demirspor, yaptığı 4 oyuncu değişikliğinin ardından beraberlik sayısını 69. dakikada oyuna sonradan giren Pa Dibba ile buldu.

Maçın normal süresi 1-1 bitince uzatmalara geçildi. Temkinli oynayan iki takım yakaladığı az sayıdaki fırsatı gole çeviremedi. Uzatmaların son dakikasında Adana Demirspor, ceza sahasının bir metre dışında serbest vuruş kazandı. Erkan Zengin’in vuruşunda Fatih Karagümrük kalecisi Aykut Özer topu 90’dan çıkardı ve penaltılara geçildi.

İki takım da ilk 5 penaltıda hata yapmadı. Altıncı penaltısını da gole çeviren Karagümrük’ten sonra topun başına geçen Adana Demirspor’lu Mehmet Uslu’nun vuruşunu kaleci Aykut çıkardı ve takımını 36 yıl sonra Süper Lig’e taşıyan kurtarışa imza atmış oldu.

Süper Lig’e daha önce BB Erzurumspor ve Hatayspor yükselmişti.

Diğer Yazılarımız