Floyd'un kardeşi: Trump beni dinlemedi
ABD'de polisin vahşice öldürdüğü George Floyd'un kardeşi Philonise Floyd, Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon konuşmasının pek iyi geçmediğini anlattı. Floyd, "Bana konuşma şansı bile vermedi. Sanki 'Senin ne diyeceğini duymak istemiyorum' der gibi sözümü kesip durdu" dedi.

ABD’de beyaz bir polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülen siyah vatandaş George Floyd’un kardeşi Philonise Floyd, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını anlattı. Philonise Floyd, “Bana konuşma şansı bile vermedi” dedi.

Trump, cinayetin ardından Floyd’un ailesiyle telefonda konuştuğunu açıklamış, “Üzüntümü dile getirdim. Tanıklık etmesi korkunç bir şeydi. Ölümünü hiçbir bahanesi olamaz” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Floyd’un ailesine göre, söz konusu konuşma pek de iyi geçmedi.

MSNBC kanalına konuşan Philonise Floyd, Trump’ın kendisine düşüncelerini anlatma şansını tanımadığını ve onun söyleyecekleriyle ilgilenmiyormuş gibi göründüğünü anlattı. Philonise Floyd, “Bana konuşma şansı bile vermedi. Zordu. Ben onunla konuşmaya çalışıyordum ama sanki ‘Senin ne diyeceğini duymak istemiyorum’ der gibi sözümü kesip durdu” dedi.

Philonise Floyd, “Ve ona sadece adalet istediğini söyledim. Gündüz gözü bir linç yaşanmış olmasına inanamadığımı söyledim” diye konuştu.

Floyd, Demokrat Parti’nin başkan adayı ve eski başkan yardımcısı Joe Biden ile yaptığı konuşmadaysa, adalet için ona yalvardığını anlattı. Floyd, “Başkan Yardımcısı Biden’dan adalet istedim. Daha önce hiç kimseye yalvarmamıştım ama ona, “Litfen, lütfen kardeşim için adaleti sağlar mısınız?’ dedim” ifadelerini kullandı. Philonise Floyd “Buna ihtiyacım var. Kardeşimi diğerleri gibi sadece bir gömleğin üzerinde görmek istemiyorum. Kimse bunu hak etmedi. Siyahlar bunu hak etmiyor. Hepimiz ölüyoruz. Siyahların hayatı önemlidir” diye konuştu.

Diğer Yazılarımız