'Huysuz Virjin' son yolculuğuna uğurlandı
"'Huysuz Virjin" karakterini yaratan Seyfi Dursunoğlu için düzenlenen cenaze törenine sanatçı dostları, yakınları ve arkadaşları katıldı. Dursunoğlu'nun kadavra olma isteği vasiyetinde yer almadığı için yerine getirilemedi.

"'Huysuz Virjin" karakterini yaratan ve 87 yaşında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu için cenaze töreni düzenlendi.
 
Usta sanatçı için bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Deniz Seki, Armağan Çağlayan gibi isimlerin de katıldığı cenaze töreninde Dursunoğlu son yolculuğuna uğurlandı.
 
Dursunoğlu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
 
 
İSTEĞİ YERİNE GETİRİLEMEDİ
 
Daha önce bir röportajında "Bedenimi kadavra olarak bağışladım" diyen Dursunoğlu'nun bu isteği, vasiyetinde yazılı olmadığı için yerine getirilemedi.
 
 
MİRASINI ÇYDD'YE BIRAKTI
 
Sanatçının mirasını bırakacağını açıkladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı (ÇYDD) Ayşe Yüksel ise Seyfi Dursunoğlu’nun sonsuzluğa uğurlamak üzere Zincirlikuyu Camisi’nde bir araya gelindiğini söyleyerek, " Kıymetli sanatçımızın bütün mal varlığını ÇYDD'ye bağışladığını hem vasiyeti aracılığıyla hem de basındaki röportajlarından hepimiz biliyoruz. Derneğimize bu bağışı yaptığı için çok onurlu ve gururluyuz. Büyük de sorumluluk duygusu içindeyiz" diye konuştu.
 
Yüksel, sanatçının çok çalışkan bir kişiliğe sahip olduğunun altını çizerek, "Senelerce emek verdi. Onun nasıl çalıştığını, ne kadar çok uğraştığını, bütün kostümlerini kendisinin diktiğini, makyajını kendisinin yaptığını biliyoruz. O kadar çok alın teri var ki yaptıklarında, buna çok saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Yazılarımız