İBB sosyal yardım taleplerini durdurdu
Mayıs ayı içinde olağanüstü toplanan İBB Meclisi'nde, sosyal yardım taleplerinin inceleme yapılmaksızın vatandaş beyanıyla kabul edilmesi yönündeki düzenleme kabul edilmedi. İBB bugün şu açıklamayı yaptı: AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla ret kararı çıktı. Artık yardım talebi alamayacağız, mevcut başvurular için tespit çalışması yapacağız.

Korona virüsü nedeniyle ekonomik zorluk çekenlere yardımda beyanın yeterli görülmesi yönündeki düzenleme, AK Parti ve MHP gruplarının ret oyları nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde geçmedi.

İBB’ye yapılan başvuruların 1 milyonu aşması üzerine, vatandaş beyanının yeterli kabul edilmesi, sosyal inceleme raporu aranmaması yönündeki değişiklik İBB Meclisi’ne getirildi. Meclisin 11 Mayıs’taki olağanüstü toplantısında öneri reddedildi. İBB Başkanlığı bugün şu açıklamayı yaptı:

Değerli Hemşehrimiz,
İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak salgın sürecinde ortaya çıkan ekonomik zorluklar ve geçim sıkıntısı nedeniyle 1 milyondan fazla ailemiz sosyal yardım almak için belediyemize başvurdu. Sosyal yardım incelemesinde İBB olarak vatandaş beyanını doğru kabul ederek yardımlara başladık. Ne yazık ki mayıs ayında olağanüstü toplanan İBB Meclisi’nde AK Parti ve MHP Grubu’nun oyları ile vatandaş beyanı yeterli görülmedi, belediyemizin evlerde tespit yapması kararı alındı. Bu sebeple üzülerek belirtmek isteriz ki, bugünden itibaren sosyal yardım talebi alamayacak, mevcut müracaatları tespite başlayacağız.
İSKİ ve İGDAŞ faturaları için düzenlediğimiz ‘Askıda Fatura’ dayanışması ise devam edecek. Sosyal yardım formu sadece ‘Askıda Fatura’ dayanışması için doldurulacaktır.

İBB, sosyal yardımları kapsamında 530 bin aileye gıda kolisi, 280 binden fazla aileye ise nakdi desteği vermeye başlamıştı.

Diğer Yazılarımız