Türkkan: Aşıyı buldunuz da haberimiz mi yok?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, okulların açılmasına tepki göstererek "Kimse kimseyi kandırmasın. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim dönemine hazırlıksızdır. Endişeleri giderememiştir. Hal böyleyken okulları açma ısrarınızın sebebi nedir Sayın Ziya Selçuk? Aşıyı geliştirdiniz ya da etkin bir tedavi yöntemi buldunuz da bizim mi haberimiz yok?" dedi.

 İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, özel okulların 17 Ağustos’ta, diğerlerinin 31 Ağustos Pazartesi günü eğitime başlayacağını belirterek, “Devlet okulunda okuyan çocuklarımız daha mı kıymetsiz, devlet okulundaki eğitim daha mı niteliksiz?” dedi. Eğitim-öğretimde bütünlüğün sağlanması için özel-resmi okul ayrımı yapılmaması tüm okullarda aynı çalışma takvimi uygulanmasını isteyen Türkkan, “Vaka sayılarındaki artış okulların da açılacak olmasıyla birlikte hepimizi endişelendiriyor. Her anne baba, okullar açılmalı mı? Açılırsa çocuğumu okula göndermeli miyim? sorularının cevabını arıyor” diye konuştu.
 
Türkkan, özetle şunları söyledi:
 
SORUMLULUK BAKANIN: Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ‘Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda’ dedi. Hayır Sayın Selçuk. 18 milyon öğrencinin sorumluluğu sizin omuzlarınızda. Siz hissetmek zorundasınız.
 
GENELGEYE AYKIRI: Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Nisan 2019’da Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Küresel Grip Salgını genelgesine de aykırı hareket ediyor.
 
AŞIYI MI BULDUNUZ? Okulları açma ısrarınızın sebebi nedir Sayın Ziya Selçuk? Aşıyı geliştirdiniz ya da etkin bir tedavi yöntemi buldunuz da bizim mi haberimiz yok? Çocuklar bulaştırıcıdırlar. Virüsün bulaştığı çocukların velilerini, ya da yaşlı büyüklerini hiç düşündünüz mü?
 
EĞİTİM BİLİM KURULU OLUŞTURULMALI: Sosyal mesafeye göre 10 kişilik sınıflarda ikili eğitim-öğretim görülecekse en az 366 bin dersliğe daha ihtiyaç bulunuyor. Mevcut derslik sayısı ile okulların üçlü eğitime geçmesi gerekiyor. Yapılması gereken gayet net: Acil olarak bir Eğitim Bilim Kurulu oluşturulmalı.
 
OKULLARIN AÇILIŞI EKİM’E ERTELENMELİ: Vaka artışı göz önünde bulundurularak, Eğitim Bilim Kurulu’nun da görüşü alınarak, okulların açılması Ekim ayı başına ertelenmelidir. Koronavirüs belirtisi gösteren öğrenciyi okula göndermeyecekleri konusunda velilerden istenen imzalı taahhütname ile olmaz bu iş. Kimse kimseyi kandırmasın. Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim dönemine hazırlıksızdır. Endişeleri giderememiştir.

Diğer Yazılarımız