İran: Uçak incelemesi bir iki yıl sürebilir
İran, 'Ukrayna uçağının yanlışlıkla düşürüldüğü' iddialarını 'psikolojik savaş' diyerek yalanladı. İran Sivil Havacılık İdaresi ise, kara kutu incelemelerinin de dahil edileceği soruşturmanın 'bir ya da iki yıl sürebileceğini' söyledi.

İran hükümet sözcüsü Ali Rabiey, ‘Ukrayna uçağının İran tarafından yanlışlıkla düşürüldüğü’ iddialarının asılsız olduğunu söyledi. İran Sivil Havacılık İdaresi de uçağın füzeyle düşürüldüğü iddialarını yalanladı ve “İncelemeler bir ya da iki yıl sürebilir” dedi.
 
Uçağın füzeyle vurulduğu iddialarını ‘psikolojik savaş’ diye niteleyen İran hükümet sözcüsü Ali Rabiey, “Tüm çıkan haberler İran’a karşı yürütülen psikolojik savaşın bir parçası. Uçakta vatandaşı olan tüm ülkeler temsilcilerini buraya gönderebilir ve Boeing firmasını da kara kutu incelemelerine katılmak üzere temsilci göndermeye çağırıyoruz” dedi.
 
İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abidzade, “Havalimanı bölgesinden ayrılmak için önce batıya dönen uçak, sorun çıkması üzerine sağa döndü ve havalimanına geri gelmeye çalışırken düştü” dedi. Abidzade, görgü tanıklarının uçağın alev aldığını gördüğünü ve pilotun havalimanına dönmeye çalışmadan önce acil durum çağrısı yapmadığını söyledi. (BBC Türkçe)
 

Diğer Yazılarımız