İstanbul'da kurulan ikinci baro başkanını seçti
‘Çoklu baro’ düzenlemesi kapsamında İstanbul’da kurulan ikinci baro, kuruluş genel kurulunu gerçekleştirdi. TBB’ye delege göndermek için ekim ayında yapılacak 1 Olağan Kurul’a avukat Gönül Yıldız başkanlığında gidecek olan yeni baro, bir ilde kurulan ikinci baro olması sebebiyle de Türkiye’de bir ilk.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 80 il barosunun itirazlarına ve muhalefetin ‘hayır’ oyuna rağmen 15 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Çoklu Baro’ düzenlemesinin ardından avukat sayısı 5 bini aşan illerde 2 bin imzayla birden fazla baro kurulmasının önü açıldı ve ilk adım İstanbul’da atıldı.

KURULUŞ YETKİ BELGESİNİ FEYZİOĞLU VERDİ

İstanbul’da yaklaşık 2.5 aydır hazırlıklarını sürdüren hukuk dernekleri, gerekli 2 bin imzayı toplayarak geçen günlerde Türkiye Barolar Birliği’ne teslim etti. TBB Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilen başvuru dilekçesi sonucu 2 bin imzanın üzerinde bir rakamla başvuruda bulunan İstanbul 2 Nolu Barosu kurucular kurulu üyeleri Niyazi Paksoy, Necati Ceylan, Şengül Karslı ve Cavit Tatlı’ya kuruluş yetki belgesi TBB Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından teslim edildi.

YENİ BARONUN BAŞKANI AVUKAT GÖNÜL YILDIZ

İstanbul 2 Nolu Barosu, aralık ayında yapılacak Türkiye Barolar Birliği seçimlerine delege gönderebilmek için de Kuruluş Genel Kurulu’nu Haliç Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde bugün gerçekleştirdi. Kurucular kurulu üyeleri başta olmak üzere baronun yeni üye avukatlarının da katıldığı genel kurulda avukat Gönül Yıldız tek başkan adayı olarak seçime girdi. Yıldız’ın başkan adayı olduğu listede ise yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Necati Ceylan, Niyazi Paksoy, Cavit Tatlı, Şengül Karslı, Mustafa Ağca, Özcan Dolapçıoğlu, Yasin Şamlı, Perihan Özdemir, Gökhan Taran, Hatice Akkaya.

 

AK PARTİLİ ÖZKAN YENİ BARO KURULUŞ GENEL KURULUNA KATILDI

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da İstanbul 2 Nolu Barosu’nun kuruluş genel kuruluna katıldı. Genel kurulda kürsüye çıkarak konuşma yapan Özkan, baronun kuruluş genel kurulu seçimlerine ilişkin sosyal medyadan da paylaşım yaptı. Özkan paylaşımında “Medeniyet değerlerimizden ilham alan, adalet, özgürlük ve demokrasi için mücadele verecek, hukuk ve hukukçunun kalitesini artıracak, ülkemizi uluslararası ihtilaf çözüm merkezine dönüştürecek İstanbul yeni baronun kuruluş genel kurulu gerçekleştirildi. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da sosyal medya hesabı üzerinden “İstanbul 2 No’lu Baro’nun kuruluş genel kurulu yapılmıştır. Görev alan meslektaşlarıma başarılar dilerim. Hayırlı uğurlu olsun” mesajını paylaştı.


TÜRKİYE’DE BİR İLK: EKİM AYINDA OLAĞAN GENEL KURUL YAPILACAK

Gerçekleştirilen kuruluş genel kurulu ile tüzel kişiliğini kazanan yeni baro, ekim ayında yapılacak baro seçimlerinde de 1. Olağan Kurulu’nu yapacak. Yeni baro böylece aralık ayında yapılacak TBB seçimlerine baro başkanı dahil 4 delege gönderebilecek. Öte yandan İstanbul’da kurulan yeni baro, ‘çoklu baro’ düzenlemesi kapsamında bir ilde kurulan ikinci baro olması sebebiyle Türkiye’de bir ilk. Tek başkan adayı ile seçime gidilen İstanbul 2 Nolu Baro Kurucular Kurulu üyesi Cavit Tatlı, ekim ayında yapılacak genel kurul için birden fazla başkan adayının çıkabileceğini söyledi. Tatlı, “Bu baroda her şey demokratik olacak. Ekim ayında yapılacak seçimlerde herkes istediği gibi aday olabilir” dedi.

ŞENGÜL KARSLI: DEMOKRATİK SEÇİM, TEMSİLDE ADALETİN ÖNÜ AÇILDI

Yeni baro kuruluşu ile demokratik seçim, temsilde adaletin önünün açıldığını ifade eden İstanbul 2 Nolu Barosu Kurucular Kurulu üyesi Şengül Karslı, avukatların önündeki zorunlu üyelik şartının da kalktığını ifade etti. Avukatların ihtiyaç ve sorunlarına odaklı bir hizmet anlayışını benimseyeceklerini de sözlerine ekleyen Karslı şu ifadelere yer verdi:  “Biz avukatların yargıya ilişkin sorunları ve barolar tarafından giderilmesi gereken ihtiyaçları var. Dolayısıyla kısır tartışmalardan ziyade güven ve itibar mesleği avukatlığın gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Daha katılımcı, şeffaf, mesleği ve meslektaşını önceleyen, çözüm odaklı, hukukun üstünlüğünü esas alan yeni bir baro kuruyoruz.”

Diğer Yazılarımız