Joe Biden: Dün ülke tarihimizin en karanlık günlerinden biriydi
20 Ocak'ta Başkanlık görevini devralacak olan Joe Biden, Başkan Donald Trump taraftarlarının dün Kongre binasını basmasını "ülke tarihimizin en karanlık günlerinden biri" olarak değerlendirdi.

Adalet Bakanı olarak atayacağı ismi açıklamak üzere Delaware'de konuşan Biden, dünkü olaylar için "protesto değil kaostu" ve "özgürlük kalesine bir saldırıydı" ifadelerini kullandı.

Kongre binasına baskın konusunda "Muhalefet değildi, kargaşaydı. Protesto değil kaostu" diyen Biden, orada toplanan kalabalığı da "isyancı güruh" ve "iç teröristler" şeklinde niteledi.

"Keşke böyle bir şey olacağını bilemezdik diyebilseydik. Ama öyle olmadı. Bunların olacağı belliydi."

"Son dört yıldır demokrasimizi, anayasamızı, hukukun üstünlüğünü küçük gren bir başkanımız oldu... Baştan beri demokrasimizin kurumlarına topyekun bir saldırı düzenledi."

"Biz hukuku esas alan bir devletiz, insanları değil. Başkan, hukukun üstünde değildir."

'Protestocular siyah olsaydı, polisin tavrı farklı olurdu'

Biden, dünkü protestocuların çoğunlukla beyaz olduğunu ve kısmen ırklarından dolayı, polisin saldırgan tutumuna maruz kalmadıklarını söyledi.

"Dünkü göstericiler Siyah Hayatlar Değerlidir hareketine mensup bir grup olsaydı, Kongre binasını basan güruhtan farklı muameleye maruz kalmayacağını kimse iddia edemez."

Biden yönetiminin Adalet Bakanı Merrick Garland

Biden, Adalet Bakanı olarak Yargıç Merrick Garland'ı göreve getireceğini açıkladı.

Diğer Yazılarımız