Kaftancıoğlu'ndan hükümete beş tane
Kaftancıoğlu, "'Ekonominin başı benim' diyen şahsım hükümetinin sorularımıza yanıt vermesini istiyoruz" diye konuştu

CHP İstanbul İl Örgütü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) döviz rezerviyle ilgili ileri sürülen iddiayla ilgili olarak Bakırköy'de açıklama yaptı. Açıklamada partinin il ve ilçe örgütlerine "128 milyar dolar nerede?" afişinin asılacağı duyuruldu.
 
CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu da burada yaptığı konuşmada daha önce bu konuda astıkları afişlerin kaldırıldığını hatırlatarak "Siyasetin görevi vatandaşa hizmetse, doğru soruları sormak ve cevabını aramaksa bunu nasıl suç olarak kabul ediyorsunuz?" diye sordu.
 
Kaftancıoğlu, sordukları soruların suç olmadığını belirterek, "Soruları doğru şekilde sorduğumuz için sizin engellemeniz suçtur. Hakikati billboardlardan söktürseniz de, bizlere soruşturma açsanız da biz sorumluluğumuz gereği vatandaş adına sormaya, doğruları vatandaşın yüreğine çakmaya devam edeceğiz. Hakikatleri billboardlardan sökemezsiniz. Bizler gerçekleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Hesap verilmesi gerekenlersiniz. Eğer cevabını vermeceğiniz sorular varsa sandıkta hesap vereceksiniz. Merkez Bankası’nın rezervinin nereye gittiğini sormak hakkımızdır. 128 milyar dolar nerede? Sorumlu siyasetçi ne yapar biliyor musunuz, gider nerede olduğunu açıklar" diye konuştu.
 
 
Beş soru yöneltti
 
Kaftancıoğlu, hükümete şu soruları yöneltti:
 
- "128 milyar dolar nerede?
 
- Kur satışı hangi yöntemlerle yapıldı?
 
- Hangi tarihte yapıldı?
 
- Bu döviz hangi kurdan alındı?
 
- Bu ticaretin alıcıları kimler?
 
- Satış imzasının altında kimlerin imzası var?"
 
"Şahsım hükümetinden yanıt istiyoruz"
 
Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "‘Ekonominin başı benim" ifadesini kullanarak, "Şahsım hükümetinin sorularımıza yanıt vermesini istiyoruz. Soruları sormamıza asla engel olamayacaklar. Görselleri kaldırmayacağız" ifadesini kullandı.
 
128 milyar dolar tartışması
 
2019 başından 2020 Kasım ayına kadar elden çıkarıldığı iddia edilen yaklaşık 128 Milyar dolarlık Merkez Bankası Rezervi, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmiş ancak Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP kurmayları tarafından kayıp olduğu iddia edilen rezervin akıbetine yönelik sorulan sorulara iktidar tarafından yanıt verilememişti. CHP örgütlerinin Türkiye’nin dört bir yanına astırdığı ‘’128 Milyar Dolar Nerede‘’ afişleri ise ’Cumhurbaşkanlığına hakaret’ suçu kapsamında toplatılmıştı.
 
 

Diğer Yazılarımız