Karamollaoğlu: Siyasi ayak AK Parti'nin kendisidir
"Gezi Davası’nın yeni yaralar açmamasını, iktidarın gerekli hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmaları için de "Siyasi ayak AK Parti'nin kendisidir" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, CHP’yle siyasi bir ittifakın şu anda gündemde olmadığını belirterek, “Seçimler döneminde bu konu konuşulabilir. Şu anda prensipleri konuşmak önemli” dedi.
 
T24’e röportaj veren Karamollaoğlu, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’yla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan polemiğe ilişkin olarak, “Bir partiye, içinde, örneğin CHP’de, MHP’de bir iki FETÖ’cü var diye siyasi ayak denemez. Siyasi ayak AK Parti’nin kendisidir” ifadesini kullandı. AK Parti’nin bugün geldiği noktayı da eleştirerek, “Mutlak güç bozar; AK Parti tek mutlak güç haline geldi. Her baskıcı yönetim kendi sonunu kendi hazırlar” yorumunu yaptı.
 
 
 
Yarın görülecek Gezi Davası duruşmasıyla ile ilgili soruyu da yanıtlayan Karamollaoğlu “Gezi Davası’nın yeni yaralar açmamasını, iktidarın gerekli hassasiyeti göstermesini temenni ediyorum” diye konuştu.
 
Yeni partiler kurmak için AK Parti’den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kopuşunu da değerlendiren Karamollaoğlu, “Tabiri caizse ehliyetli takım AK Parti’den ayrıldı. Ayrılanların az çok tabanda ve kadrolarda etkisi var” değerlendirmesinde bulundu.
 
Tarikat ve cemaatlerin siyasetle ilişkisine de değinen Karamollaoğlu ‘tarikatların terbiye yerleri olduğunu, işin menfaate dönüşmesi durumunda İslam’a verecekleri zararın da vebali olacağını’ söyledi.

Diğer Yazılarımız