Gazi Mahallesi'ne metro gelecek mi?
Gazi Mahallesi'ne metro durağı yapılmaması mahalleliyi etkiliyor. Yetkililerin 'Haftada 3 gün eylem olan bir mahallede metro çalışması nasıl olacak?' dediği öne sürülürken arazi şartlarının uygun olmadığı da belirtildi.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mahallesi’ne metro durağı yapılmaması ulaşım sorunlarının çözülmesini uman mahalleliler için hayal kırıklığı oldu. Uzun yıllardır ulaşım sorunu çeken mahallenin girişinde M7 Kabataş-Mahmutbey metro hattının Su Deposu durağı olacağı bekleniyordu. Fakat bu istasyonun Gazi Mahallesi’ne komşu Yeşilpınar’a verildiği ortaya çıktı.
 
 
Evrensel’den Fırat Çılgın‘ın haberine göre, hattın yapımına başlandığı yıl, bir istasyonun Gazi Mahallesi’nden geçmesi talebiyle yetkililerle görüşmeye giden CHP Belediye Meclis Üyesi Nevzat Altun’a mahallede yapılan eylemler gerekçe gösterildi. “İster solcu isterse sağcı olsun ulaşım hakkı herkesin hakkıdır” diyen Altun yaşadıklarını şöyle anlattı: “Metro yapımı için görüşmelere gittiğimizde sorun olarak mahallede yapılan eylemler gösterildi. Bu nedenle metronun mahalleden geçmesine sıcak bakılmadı. ‘Haftada 3 gün eylem olan bir mahallede metro çalışması nasıl olacak?’ gibi olumsuz cevaplar aldık. Ancak ücretsiz ringlerle 30 dakika aralıklarla metroya ulaşım sağlanacağı kararını verdiler. Bu öneriyi gerçekleştireceklerini ummadım”
 
Bu olumsuzlukları İstanbul’un yeni Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çözebileceğini düşünen Altun, “Artık yeni bir dönemdeyiz. O dönemde AKP vardı. Mahallede şimdi olaylar da yok. Yani gerekçeleri yok artık. İstenirse metroyu yer altından da yer üstünden de getirebilirler. Metronun gelmesi mahallelinin mağduriyetini azaltır ve biraz daha ulaşım konusunda rahatlamasını sağlar”dedi.
 
Yaklaşık bir ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan’a metro için arazi şartlarının müsait olmadığı söylendi. Yetkililer ayrıca, metro ile ilgili çalışma yapılacağını, biraz zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. Metro yapımıyla ilgili olumlu cevaplar aldıklarını söyleyen Doğan, “Gerekirse halkla beraber talebimizi daha geniş bir komisyon şeklinde ileteceğiz” dedi.
 
(Evrensel)

Diğer Yazılarımız