Koronadan sonra dang humması
Singapur son yılların en büyük dang virüsü salgınıyla karşı karşıya. Uzmanlar, bu yıl içinden 14 binden fazla vakanın kaydedildiğini söylerken, vakaların yalnızca yüzde 25'inin semptom gösterdiğini belirtti.

Korona virüsü salgınının etkilerinin hafiflediği Singapur, dang hummasıyla mücadele ediyor. Yetkililer, Singapur’un son yılların en şiddetli dang virüsü salgınıyla karşı karşıya olduğunu söylerken, Ulusal Çevre Ajansı (NEA) sivirsineklerden bulaşan dang humması nedeniyle bu yıl içinde 14 binden fazla vaka kaydedildiğini aktardı.

 

Uzmanlar, en son 2013 yılında Singapur’da kaydedilen en büyük dang virüsü salgınında 22 bin 170 kişinin enfekte olduğunu söylerken ve bu yıl içinde bu sayının aşılacağı konusunda uyarıyor.

YALNIZCA YÜZDE 25’İ SEMPTOM GÖSTERİYOR

Dang humması nedeniyle enfekte olan kişilerin yalnızca yüzde 25’inin semptom gösterdiği kaydedildi. Belirtiler arasında  iseyüksek ateş, şiddetli baş ağrısı, kas ve eklem ağrılarının yer aldığı belirtildi. İlerleyen vakalarda ise kanama, nefes güçlüğü, organ yetmezliği gibi belirtiler nedeniyle ölümlerin gerçekleştiği aktarıldı. Vakaların hızla artmasıyla beraber Singapur’da yerel yetkililer kamusal alanlarda potansiyel sivrisinek üreme merkezlerini ortadan kaldırmak için kontrolleri artırdı.

Yetkililer bu yıl içinde 16 kişinin dang humması nedeniyle öldüğünü bildirdi. Geçen hafta ise 1468 vaka tespit edildi.

Diğer Yazılarımız