Libya Başbakanı Ankara'ya geliyor
Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin pazartesi günü resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'yı ziyaret edeceği bildirildi. Dibeybe'ye 14 bakanın bulunduğu bir heyet eşlik edecek.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin 12-13 Nisan tarihlerinde ilk kez Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.
 
Açıklamada, "Ziyaret kapsamında, Türkiye-Libya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakan Sayın Dibeybe’nin başkanlıklarında Ankara’da icra edilecektir. İlgili Bakanların katılımıyla düzenlenecek Konsey Toplantısı’nda, köklü tarihi bağlara sahip Türkiye- Libya ilişkileri tüm boyutlarıyla değerlendirilecek, iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. İkili ilişkilerin yanı sıra ayrıca, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması planlanmaktadır" ifadeleri yer aldı.
 
 
Seçimler 24 Aralık'ta
Libya'yı aralık ayında yapılması planlanan meclis seçimlerine kadar yönetecek geçici birlik hükümeti geçen şubat ayı başında belli olmuştu. Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu üyelerinin oylaması sonucunda cumhurbaşkanlığı makamına denk gelen Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, geçici hükümette başbakanlık görevine ise ülkenin batısındaki aşiretlerin desteklediği nüfuzlu iş adamı Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.
 
Afrika'daki en zengin ham petrol rezervlerine sahip olan yedi milyon nüfuslu Libya, 2011'de Muammer Kaddafi'nin NATO öncülüğündeki bir operasyonla devrilmesinin ardından iç savaşa sürüklenmişti. Libya'da geçici birlik hükümetinin ülkeyi 24 Aralık'ta seçimlere götürmesi hedefleniyor.

Diğer Yazılarımız