Naci Ağbal: Dövize müdahale etmeyeceğiz
Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal kur hedeflerinin olmadığını, kur düzeyini ve yönünü belirleme amaçlı döviz alım ya da satımı yapılmayacağını söyledi.

Ağbal, Merkez Bankası'nın 2021 Para ve Kur Politikası sunumunda yaptığı konuşmada, önümüzdeki dönemde dalgalı döviz kuru rejiminin süreceğini vurguladı ve ekledi:

"Kurlar serbest piyasa koşullarında arz ve talep dengesine göre oluşacak. TCMB'nin nominal ya da reel bir kur hedefi bulunmuyor. TCMB kurların düzeyini ya da yönünü belirleme amaçlı döviz alım ya da satım işlemi yapmayacak. Para politikasının etkinliği ve finansal istikrar açısından TCMB döviz rezervlerinin güçlendirilmesi amaçlanacak ve buna yönelik araçlar şeffaf bir şekilde, belirli bir plan dahilinde uygun koşullarda kullanılacak."

Ağbal ortak amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu düşürmek olduğunu söyledi.

Ağbal pandemi döneminde salgının etkilerini sınırlamak amacıyla yaptığı faiz indirimlerinin yanında bir dizi önlemi de aldığına işaret ederek, "Yılın ikinci çeyreğinde sert daralan ekonomik faaliyet üçüncü çeyrekte bir miktar toparlandı. Toparlanma dördüncü çeyrekte de devam ediyor. Hedeflerimize ulaşmak için gerekirse duruşumuzu daha da sıkılaştıracağız" dedi.

Diğer Yazılarımız