Pompeo: TikTok'u yasaklayabiliriz
ABD'yle Çin arasında tırmanan gerilim, Çin merkezli sosyal medya uygulamalarına uzandı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, TikTok dahil olmak üzere, Çin kaynaklı sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı düşündüklerini söyledi.

ABD-Çin ilişkileri korona virüsü, Hong Kong ve ticaret alanlarında giderek daha da gerilirken, Washington’dan Çinli sosyal medya şirketlerini hedef alan bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, veri güvenliğini gerekçe göstererek Çin merkezli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı düşündüklerini açıkladı.
 
Pompeo, yüzbinlerce Amerikalı kullanıcısı bulunan TikTok dahil olmak üzere Çinli sosyal medya uygulamalarını yasaklama fikrini ‘kesinlikle düşündüklerini’ söyledi. Fox News’a konuşan Pompeo, ilgili bir soruya yanıtında insanların cep telefonlarındaki Çin merkezli uygulamaların güvenlik açığı yarattığını ima ederek olası bir yasağa destek verdiğini söyledi. “Bunu çok ciddiye alıyoruz” diyen Pompeo, “Başkan Trump’tan daha ileri bir şey söylemek istemem ama bu incelediğimiz bir durum” ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanı, “Ancak özel bilgilerinizin Çin Komünist Partisi’nin eline geçmesini istiyorsanız Tiktok’u indirin” dedi.
 
Pekin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu TikTok, daha önce de ABD’de çok sayıda politikacı tarafından veri gizliliği nedeniyle ulusal güvenliğe tehdit olarak yansıtılmıştı

Diğer Yazılarımız