Rahşan Ecevit bugün son yolculuğuna uğurlandı
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, böbrek ve akciğer yetmezliğinden 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Devlet Mezarlığı’nda defnedildi

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Rahşan Ecevit, Kocatepe Camii'nde yapılan cenaze töreninden sonra devlet mezarlığında Bülent Ecevit’in yanına defnedildi.
 
Rahşan Ecevit Ankara Kocatepe Camii'nde öğle namazını mütakip kılınacan cenaze namazının ardından devlet mezarlığında toprağa verildi. 
 
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Handan Toprak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CHP Milletvekili Mahmut Tanal da Rahşan Ecevit’in cenaze töreninde hazır bulundu.
 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Onların ifade ettiği insanca yaşamı bugün de arıyoruz, aramaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele ettiler, birlikte hapse girdiler, işçilerin yoksulların haklarını birlikte aradılar. Aramaya devam ediyoruz. Onların bıraktığı ilkeler bizim bugün sürdürmeye çalıştığımız ilkelerdir. Bütün milletvekillerine şükran borçluyum, en azından bir acı karşısında toplumun birlikte olması bizim için önemlidir."
 
Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ecevit'in naaşı defnedilmek üzere Devlet Mezarlığı'na götürüldü. 
 
 
Rahşan Ecevit, cuma günü 97 yaşında hayatını kaybetti. Cuma akşamı, tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitiren Rahşan Ecevit’in vasiyeti eşi Bülent Ecevit'in yanına defnedilmekti. Bunun için yasal  düzenleme gerekiyordu.
 
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Bülent Ecevit vefat ettiğinde kendisine özel bir mezar yeri tahsis edilmişti. Fakat o günkü şartlarda devlet mezarlığında defnedilmişti. Biz de bu noktada Sayın Cumhurbaşkanına talebimizi ilettik. Rahşan Ecevit ile Bülent Ecevit'in aynı yerde yatmaları için gerekli yasal prosedürlerin işletilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı'ndan destek bekliyoruz" diye konuşmuştu. Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildi. Ardından tüm siyasi parti temsilcileri arasında gerekli yasal düzenleme yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Diğer Yazılarımız