Sahibinden.com otomobil ilan sisteimni güncelleyecek
İlan ve e-ticaret platformu sahibinden.com, motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin önemli bazı değişiklikleri hayata geçireceğini duyurdu.

 
15 Eylül'de hayata geçmesi planlanan değişiklikler kapsamında sahibinden.com'da sıfır motorlu kara taşıtı ilanlarını sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri verebilecek.
 
Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken "Aracın Durumu" için yalnızca "İkinci El" kriterini seçebilecek ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km girebilecek.
 
Ayrıca ilan detay sayfasında aracın durumunu gösteren "Sıfır" veya "İkinci El" ibaresi sıralamada "Kilometre" bilgisinin önünde gösterilecek.
 
Bunun yanında ilan detay sayfasında, ilanı fiyanın yanı sıra, ilgili modelin distribütörü tarafından belirlenen 2022 Güncel Liste Fiyatı da gösterilecek.
 
Şirket açıklamasında satılık araç ilanlarında satış fiyatını, ilanı girenlerin belirlediği sahibinden.com'un fiyatlara herhangi bir müdahalelerinin bulunmadığı vurgulandı.
 
Rekabet Kurumu geçen hafta ikinci el araç alım satımında faaliyet gösteren Arabam, Vava Cars, Araba Sepeti ve Letgo hakkında soruşturma başlatmıştı.

Diğer Yazılarımız