Selçuk Özdağ'a saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a düzenlenen saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı. Özdağ'ın şoförünün silah çekmesi üzerine 5 kişinin koşarak kaçtığı görülüyor.

Habertürk TV, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik düzenlenen saldırı anına ilişkin görüntüleri yayınladı.
 
Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, Özdağ'ın şoförünün silah çekmesi üzerine 5 kişinin koşarak kaçtığı görülüyor.
 
 
​Özdağ, 15 Ocak'ta evinin önünde saldırıya uğramıştı. Hastanede kafasına 15 dikiş atılan Özdağ, ayrıca kolundan bir ameliyat geçirmişti.
 
Üç kişi aranıyor
Gazete Duvar'ın ANKA'dan aktardığına göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında beş saldırgandan ikisi gözaltına alındı. İki kişi, saldırıyı kabul etti ancak çelişkili ifadeler verdi. Üç kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.
 
Soruşturmada, saldırının planlı yapıldığı da ortaya çıktı. Tespitlere göre, saldırganlar yakalanmamak için araç kiraladı. Aracın plakasını kapattıktan sonra Özdağ’ın evinin önünde pusuya yattı. Saldırganlar sonra aynı araçla kaçtı. Dün, şüphelilerden ikisini Özdağ’ın şoförü, birini ise Emniyet’te gösterilen sabıka kayıtlı kişiler arasından Selçuk Özdağ teşhis etti.
 
Saldırganlardan biri 10 Ekim saldırısını övmüş
Özdağ’a saldıran ve gözaltına alınan iki şüpheliden Abdurrahman Gülseven’in, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’daki mitinge katılanlara yönelik IŞİD’in düzenlediği saldırı için "Daha iyisi olabilirdi" şeklinde paylaşım yapan kişi olduğu ortaya çıktı.
 
Alican Uludağ'ın ankaragazetecisi.com sitesinde yer alan haberine göre, Gülseven hakkında "IŞİD propagandası yapmaktan" dava açılmıştı. Gülseven, halen bu suçtan yargılanıyor. Emniyette ifade veren Gülseven, Selçuk Özdağ’dan şikayetçi oldu.

Diğer Yazılarımız