Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: 'Tek derdi yeni vesayet eski Türkiye'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Derdi, seçim ve demokrasi değil. Derdi, kaos ve anarşizm" dedi.

 
Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na yönelik şu ifadeleri kullandı:
 
"Eski Türkiye’de CHP, muhalefette idi ama vesayet ile iktidarda gibi idi. Tüm değerlerimizi aşındırma, Demokrasiyi ve hukuku etkisiz kılma, Herkeste güvensizlik oluşturma, Toplumu kutuplaştırma ve bölme. Kılıçdaroğlu’nun tek derdi: Yeni vesayet Eski Türkiye.
 
"Kılıçdaroğlu’nun "helalleşme" foyası, samimiyetsizliği, son 24 saatte tekrar zirve oldu. Milyonlarca imam hatipliye hakarete, tahkir, aşağılama ve kutuplaştırmaya ses çıkarma; Valileri, savcıları, hakimleri tehdit et…
 
"Kılıçdaroğlu, aylardır sivil itaatsizlik çağrısı yapıyor. Yamakları üzerinden hepimize salya sümük "Yargılanacaksınız." tehdidi... Derdi, seçim ve demokrasi değil. Derdi, kaos ve anarşizm. 27 Mayıs ruhu hortlayan ve ötekisini böcek gören zihniyet.
 
"Ellerine verilen ABD-FETÖ reçetesi uygulanıyor. Kılıçdaroğlu, şunu biliyor: Yeni vesayet Eski Türkiye Projesini ABD'siz uygulayamaz. 27 Mayıs 1960 12 Eylül 1980 28 Şubat 1997 15 Temmuz 2016... Hep aynı aktörler."
 
Kılıçdaroğlu şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasının ardından, "Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef. Biraz daha iktidarda kalmak için, daha çok çalmak ve çırpmak için" diyerek tepki göstermişti.

Diğer Yazılarımız