TİSK'ten asgari ücrete yüzde 12 zam önerisi
İşveren tarafı, asgari ücretin önümüzdeki yıl en fazla 2 bin 262 lira olmasını önerdi. TİSK tarafı, 242 liralık maaş artışının 100 lirasını da devletten talep ediyor.

Asgari ücreti belirlemek için taraflar yarın üçüncü kez biraraya gelecek. Türk-İş’in ‘en az 2.578 TL olmalı’ dediği asgari ücret için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’ndan (TİSK) devlet katkılı yüzde 12’lik zam önerisi geldi.
 
Sözcü‘ye konuşan bir TİSK yetkilisi, işverene sağlanan devlet desteğinin 100 liradan 200 liraya çıkarılması şartıyla asgari ücrete yüzde 12 (hükümetin yıl sonu enflasyon hedefi) zammın ‘makul’ olacağını söyledi.
 
TİSK temsilcisi, önümüzdeki yıl asgari ücrete yüksek bir zam olmayacağını, bunun için önlerinde 3 kuvvetli neden bulunduğunu söyledi. TİSK temsilcisi, ‘3 kuvvetli neden’ olarak ise işsizliğin rekor düzeye ulaşması, yakın zamanda seçim olmaması ve kayıt dışılığın artmasını gösterdi.
 
Buna göre işveren tarafı halen 2 bin 20 TL olan asgari ücretin 2020’de en fazla 2 bin 262 TL olmasını istiyor. Bu da ilave 100 lirası devletten olmak üzere 242 liralık artışa karşılık geliyor.
 
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, bir kişinin yaşam maliyeti olan 2 bin 578 liranın altındaki hiç bir teklifi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı.

Diğer Yazılarımız