Trump'ın danışmanı korona oldu
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien korona virüsüne yakalandı. Beyaz Saray, 'Trump veya Başkan Yardımcısı Mike Pence açısından bir risk bulunmadığını' açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump’la en çok fiziksel teması olan isimlerden Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’ın Covid-19’a yakalandığı açıklandı. İlk olarak Bloomberg haber ajansının duyurduğu haber, Beyaz Saray tarafından da teyit edildi.

Beyaz Saray açıklamasında, O’Brien’ın hafif belirtiler gösterdiği, Trump veya Başkan Yardımcısı Mike Pence’in virüse maruz kalmadığı belirtildi.

Bloomberg’ün haberinde, O’Brien’ın virüsü bir aile etkinliğinde kaptığı öne sürülmüştü. Haberde O’Brien’ın, Ulusal Güvenlik Konseyi’ni hafta sonundan bu yana ofis dışından yönettiği aktarılıyordu.

O’Brien’a ve Konsey’in üst düzey çalışanlarına günlük olarak test yapılıyor. O’Brain’ın ofisi Beyaz Saray’da, Başkan Trump’ın çalışma makamı Oval Ofis ile Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ofislerinin bulunduğu koridorda yer alıyor.

Diğer Yazılarımız