Virüs gerekçesiyle stokçuluk yapanlara soruşturma
MASAK, korona virüsünü gerekçe göstererek temel ihtiyaç ürünlerinde fiyat artışı ve stok yapan firmalara yönelik inceleme başlattı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Türkiye’deki ilk korona virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından gıda, hijyen ürünler ve tıbbi malzemelerde haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında inceleme başlattı.
 
MASAK’tan yapılan yazılı açıklamada, “Başkanlığımızca 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 231/c maddesi uyarınca koronavirüs hastalığı gerekçe gösterilerek bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmak suretiyle haksız kazanç elde eden firmalar hakkında re’sen inceleme başlatılmıştır” denildi.
 
Ticaret Bakanlığı da hijyen ürünlerindeki fiyat artışlarının mobil uygulama üzerinden bakanlığı bildirilebileceğini duyurmuştu. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir” ifadelerine yer verilmişti. 
 
Duvar

Diğer Yazılarımız