Bahçeli'den Mahir Ünal'ın Harf Devrimi yorumlarına sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Bahçeli, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Harf Devrimi'ni hedef alan sözlerine tepki gösterdi ve "Cumhuriyet'in Türk kültürüne, diline ve düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler," dedi.
 
Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuşan Mahir Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir," ifadelerini kullanmıştı.
 
Bahçeli grup toplantısındaki konuşmasında Türk Tabipler Birliği'ne de sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
"TSK'nın kimyasal silah kullandığını şerefsizce dillendirenlere kanacak kimse yoktur. İşgal için bahaneler oluşturulduğu bilinen gerçeklerdir. Türkiye'den Irak, Suriye çıkarma planları yapanlar sömürge piyonlarıdır.
 
"Türk askerine aslı astarı olmayan suçlamalarda bulunanlar, terörizme faaliyet yapan kansızlardır.
 
"Türk Tabipler Birliği'nin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz.
 
"Türk Tabipler Birliği Başkanı ve diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması ve vatansız olmaya mahkum edilmesi akla en uygun seçeneklerden birisidir. Türk Tabipler Birliği'nin tıpla ilgisi kalmamıştır."

Diğer Yazılarımız