Ali Ekber Ertürk için gazetesi önünde tören
Vefat eden gazeteci Ali Ekber Ertürk için Sözcü Gazetesi’nin önünde tören düzenlendi.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Sözcü Gazetesi Ankara Muhabiri Ali Ekber Ertürk vefat etti.
 
Ertürk için çalıştığı Sözcü Gazetesi’nin Ankara bürosu önünde düzenlenen törene çok sayıda meslektaşının yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri katıldı.
 
 
Sözcü Gazetesi yazarı gazeteci Emin Çölaşan Ertürk’ün iş arkadaşıyla yaptığı son yazışmada, ölümünün ardından işyeri önünde tören düzenlenirse kendisinin konuşmasını istediğini belirterek başsağlığı dileklerini dile getirdi.
 
Sözcü Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk ise 2015 yılından bu yana Ertürk ile birlikte çalıştıklarını belirterek, “Bana deseler ki gazeteye iki kişi lazım mutlaka o iki kişiden birisi mutlaka Ali Ekber olurdu. Gazeteciliğine de insanlığına da sevgisine de her zaman hayran kaldığım bir meslektaşımdı” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU: DİK DURAN BİR GAZETECİYDİ
Ertürk için düzenlenen törende konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise baş sağlığı dileklerini dile getirerek şunları söyledi:
 
“Dik duran, onurlu duran, haberinin arkasında duran, her zaman güler yüzlü, her zaman haber peşinde koşan değerli bir gazeteciydi. Muhabir olarak tanıdım. Arada bir röportaj yapmak için gelirdi. Düşüncelerimi sorar, aktarırdı. Gazeteciliğin mesaisi yoktur. Gazetecilik farklı bir meslektir. Direnen halkın haklarını savunan bir gazetecinin önünde hiçbir engel duramaz. Onu sonsuzluğa uğurluyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Sözcü ailesinin, hepimizin başı sağ olsun.”
 
Tuzluçayır Cemevi’nden son yolculuğuna uğurlanacak olan Ertürk memleketi Sivas’ta toprağa verilecek.

Diğer Yazılarımız