Babacan: DEVA Partisi seçimlere kendi adıyla, şanıyla, logosuyla girecek
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin "önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla" girme kararı aldığını açıkladı.

DEVA Partisinin Haftalık Değerlendirme Toplantısında konuşan Babacan: "Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız.” dedi.

Babacan: “Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz." dedi.

DEVA Partisi'nin seçimlere kendi adıyla girme kararının altılı masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı belirleme kararını nasıl etkileyeceği sorusuna Babacan: "A Planımız, altılı masada ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemektir" şenlinde yanıt verdi.

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

“Biz, ülkesinin özgürlüğü için mücadele eden gençlerin yanındayız. Her gün canını dişine katarak ekmeğinin peşinde koşan kurye arkadaşımın yanındayız. Beraat ettikleri halde hakları yıllardır iade edilmeyen KHKlıların yanındayız.”

“Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ekmekçi ve Tayfun Kahraman. Bu isimlerin hepsi haksızlığa uğradılar. Hukukun alnına kapkara bir leke sürüldü. O lekeyi biz temizleyeceğiz. Hak yerini bulacak.

“Türkiye’nin sinir uçlarını germeye çalışanlar, bunun faturasını sandıkta ödeyeceklerdir. Türkiye’nin sessiz çoğunluğu, iktidar ortaklarının dayattığı bu korku ve yoksulluk komplosunu boşa çıkaracak.”

'Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz'

Babacan: “Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz.

“Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz. Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız.”

“Hani bir zamanlar ‘one minute’ diyordu, yani ‘1 dakika’. Gerçekten 1 dakikada, ‘terör devleti’, döndü işbirliği yapılacak devlet oldu. İsrail’le olan akçeli işler birdenbire rüzgarı tersine çevirdi. Bu 1 dakikada tüm sözler bir güzel yutuldu.

“Madem Filistin davasını savunmanın yolu İsrail’le makul, mantıklı, tutarlı, dengeli ilişkiden geçiyordu, o zaman niye yıllar boyu İsrail’le ilişkiyi bozdun? Demek ki iç siyasette bunun üzerinden prim yapmaya çalışarak Filistin Davası’na en büyük zararı sen verdin.” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı iktidara gelmeleri halinde bağımsız bir Filistin Devletinin kurulması için çalışacaklarını da söyledi.

Diğer Yazılarımız