Levent’teki MetroCity AVM’deki yangın söndürüldü
İstanbul Levent’teki MetroCity alışveriş merkezinde (AVM) yangın çıktı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangın kısa sürede söndürülürken can kaybı veya yaralı yok.

İstanbul Şişli Büyükdere Caddesi’ndeki MetroCity’de bugün öğlen saaylerinde yangın çıktığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
 
Yoğun dumanın oluştuğu yangın nedeniyle ekipler Bakırköy’den tüp aracı ve diğer ilçelerden de takım desteği istedi. Beşiktaş, Seyrantepe, Şişli, Beyoğlu, Bakırköy ve Sultangazi’den de itfaiye desteği sağlandı.
 
AVM’deki yurttaşlar ve çalışanlar da tahliye edildi.
 
Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan yoğun duman, çevre ilçelerden ve Anadolu Yakası’ndan da görüldü. Ekipler, yangına 34 araç ve 106 personelle müdahale etti.
 
AVM’nin önündeki metro girişi açıldı
 
Polis ekipleri AVM’nin etrafına güvenlik şeridi çekerek, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.
 
Yangın merdivenli itfaiye aracı ve AVM’nin ana giriş kapısından yapılan müdahale sonucu yaklaşık 1,5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.
 
Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri, soğutma ve duman tahliyesi çalışması başlşattı. Çalışmalar sırasında bir itfaiye eri elinden hafif yaralandı.
 
Çalışmaların tamamlanmasıyla itfaiye araçları bölgeden ayrılırken, olay yeri ekipleri de yangının çıkış nedenini inceledi.
 
Dumandan etkilenenlerin olduğu yangında yaralı veya can kaybının olmadığı öğrenildi.
 
Ekipler, kapatılan AVM’nin önündeki metro girişini de açtı.
 
Olay yerine gelen Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, yangının mühürlü bir işletmenin çatısında çıktığını, detaylı bilgiye itfaiyenin raporu sonucunda ulaşılacağını kaydetti.

Diğer Yazılarımız