Ayhan Bilgen: Hukukun temel ilkeleri yok sayıldı
6 yıl önceki Kobane eylemleri gerekçe gösterilerek ikinci kez tutuklanan Ayhan Bilgen, daha önceki tutuklama nedeniyle devleti 20 bin lira tazminata mahkum ettiği Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına atıf yaparak, "Kararı yüzümüze okuyan heyet tarihi bir iyilik yaparak, Anayasa Mahkemesi kararını ve hukukun temel ilkelerini yok saydıklarını gayet açık bir biçimde göstermişlerdir" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyım atanan Kars Belediyesi'nin seçilmiş eşbaşkanı Ayhan Bilgen, cezaevinden gönderdiği mesajda, Kars'taki hiçbir kazanımın kaybedilmeyeceğini bildirdi.

Bilgen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisiyle birlikte 17 HDP'li siyasetçinin hukuki bir karar olmadığına vurgu yaptı.

'AYM KARARI YOK SAYILDI, HUKUKSUZLUĞA İMZA ATILDI'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılındaki Kobane eylemlerine ilişkin yeniden açılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve yerine kayyım atanan Bilgen, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Bizlere yaşatılan hukuksuzluk üzerine arayan, ziyaret eden, mesaj yayınlayan herkese teşekkür ederim. Şu bilinmelidir ki, Kars’taki hiçbir kazanım kaybedilmeyecek ve bu sahiplenme boşa gitmeyecektir.


Tutuklanma kararımızı kimin aldığını bilmiyorum ama kararı yüzümüze okuyan heyet tarihi bir iyilik yaparak Anayasa Mahkemesi kararını ve hukukun temel ilkelerini yok saydıklarını gayet açık bir biçimde göstermişlerdir. Demokrasi varmış gibi davranmalarındansa bu kadar açık bir hukuksuzluğa imza atılması, Türkiye demokrasisi açısından çok daha değerli bir farkındalık ve kazanıma vesile olacaktır."

Diğer Yazılarımız