Ardahan Bağımsız Milletvekili ve “Hepimiz Buradayız” hareketinin Lideri Öztürk Yılmaz, bugün ABD tarafından öldürülen İran Generali Kasım Süleymani ile ilgili basın toplantısı yaptı. Yılmaz, bölgede yaşanacak gelişmelere dikkat çekti.

Özellikle son dönemde ABD Büyükelçiliği işgalinden sonra, Bağdat’taki Şii hükümeti ile İran arasında ki gerilim bir Meydan Muharebesi ne dönüşmüş durumda. Bu olaylar Sadece burada kalmayacak gibi görünüyor.
 
MİSİLLEME HAREKETLERİ BAŞLAYABİLİR
“İran tarafından gerek Suriye'de gerek Yemen’de, Afganistan’da kendine bağlı kuvvetler tarafından başlatılacak misilleme hareketlerinin tansiyonun iyice gereceğini şimdiden söyleyebiliriz. Biliyorsunuz Amerika Birleşik Devletleri geçen yıl nisan ayında Kudüs güçlerini ve Devrim Muhafızları’nın terörist olarak ilan etmesi, karşılığında da İran Amerikan ordusunun tamamını terörist ilan
etti.
 
Bir kere derin bir analiz gerekiyor. Irak parçalanıyor ve bölgede vekalet savaşları Tam Gaz gidiyor. Eğer bir misilleme, İran olursa, karış harekete geçerse İsrail karışacak İsrail Filistin Afganistan'da devam eden görüşmeler çökecek. Suriye karıştı ve daha da önemlisi, kargaşalık tavan yaparsa ki öyle görünüyor dünyada petrol fiyatları artacak. Politik belirsizlik Petrol fiyatlarının artışına yol açacak ve dünya ekonomisini doğrudan etkileyen gelişmeler yaşanacak.”
Türkiye'nin iki konuya dikkat etmesi lazım diyen Öztürk Yılmaz: “İran ABD’yi şeytan olarak görüyor. ABD'de İran’ı terörist olarak görüyor. Bu 2 devletin Ortadoğu'daki birbirlerine karşı bu mücadelesi keskinleşerek devam edecek. Türkiye'nin bu mücadelede herhangi bir tarafta yer almaması önem taşıyor.” dedi

Diğer Videolar