Katar, Avrasya Tüneli’ne ortak oldu
Katar Yatırım Fonu, Güney Koreli SK Grup şirketinin hisselerinden alıp İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarını karayoluyla birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'ne ortak oldu.

Katar Yatırım Fonu, İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarını karayoluyla bağlayan Avrasya Tüneli'nin yüzde 50 ortağı olan Güney Koreli SK Grup şirketinden hisse alıp ortak oldu.

Sözcü’de yer alan habere göre; Katar’ın devlet fonu “Qatar Investment Authority”, Avrasya Tüneli’nin yüzde 50 ortağı olan Güney Koreli SK Grup şirketinin bir kısım hisselerini alıp Avrasya Tüneli’ne ortak oldu.

REKABET KURUMU ONAYA GEREK OLMADIĞINA KARAR VERDİ

Tüneli işleten Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’de (ATAŞ) , Yapı Merkezi ile Güney Koreli SK Group, yüzde 50’şer paya sahipti. Rekabet Kurumu devralmaya ilişkin izne gerek olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yayımlanan karara göre, Qatar Investment Authority’nin tek kontrolünde bulunan QH Oil Investments LLC aracılığı ile SK HoldCo Pte. Ltd.’nin bir kısım hissesinin devralınması ve nihai olarak Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’ye QH Oil Investments LLC aracılığıyla yatırım yapılması işleminin kapsamda olmadığına karar verildi.



HABERİN TAMAMI

Diğer Yazılarımız